Wie zijn wij?

Leefbaarheid in Nederland, daar werken we aan. Alles wat we in ons werkdomein infrastructuur en mobiliteit doen, staat in het teken van het verbeteren van de doorstroming op weg en water. Stimuleren van duurzaamheid en vergroten van veiligheid. Wij zijn ervan overtuigd dat technologische ontwikkelingen en onze verbindende kracht kunnen bijdragen aan leefbaarheid.

Vacatures bij Vialis

Vialis zorgt voor veilige, duurzame en beschikbare infrastructuur. Samen met ruim 750 collega’s werken we al ruim honderd jaar aan doorstroming over weg, water, lucht en het spoor voor een leefbaar Nederland. Dit doen we voor publieke klanten zoals provincies en gemeenten, Rijkswaterstaat en ProRail en voor private klanten zoals Schiphol, havenbedrijven en logistieke dienstverleners.

 

Vialis heeft in opdracht van ProRail (onder meer) AHOB’s voor een nieuwe spoorwegovergang ontwikkeld. Een AHOB heeft naast waarschuwingslichten en een bel, een sluitboom waarmee de weg gebarricadeerd wordt als een trein passeert.

 

Inmiddels is de ontwikkeling van de AHOB afgerond en werkt Vialis aan het opzetten van een productielijn. Er is een proces dat specifiek aandacht behoeft: het aanbrengen van reflecterende folie op sluitbomen. Bij de huidige generatie AHOB’s is dit een handmatig en arbeidsintensief proces, daarom is er behoefte aan enige mate van industrialisatie van dit proces. Daarbij wordt gedacht aan een relatief simpele handbediende inrichting om de reflecterende folie ten opzichte van het dragende profiel uit te lijnen en aan te drukken.

 

Vialis stelt voor deze ontwikkeling een stageplaats voor een student werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen of mechatronica beschikbaar voor de duur van 3 tot 6 maanden.

 

De stage valt op te delen in twee fasen, waarvan elke fase naar verwachting zo’n 3 maanden in beslag neemt.

  • Fase 1: het uitwerken van een concept en het realiseren van een ‘proof of concept’
    • Voor de concept vorming zal met schetsen en het CAD pakket Inventor gewerkt worden
    • Voor de proof of concept zal samen met een prototype bouwer gewerkt worden
  • Fase 2: uitdetailleren van het ontwerp en realiseren van de folieplak inrichting

 

Naar gelang je beschikbaarheid is het mogelijk beide fasen of fase 1 uit te voeren.

 

Als je het leuk vind een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van het productie van AHOB’s en geïnteresseerd bent in deze stage, neem dan contact op met Mark de Haan, mark.de.haan@vrsrail.nl of  tel. 06-50065625.

Nu solliciteren