Schneider Electric

Link naar website

Wie zijn wij?

Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2014 hebben ruim 170.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 25 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

Onze visie

Wij zien een wereld waarin wij meer doen met minder! Wij zien een wereld met 4 megatrends:

  • Energie vormt een grote uitdaging voor onze planeet
  • De opkomst van nieuwe economieën is een kans voor onze generatie
  • Alles verbonden overal en altijd
  • Wereldwijd willen mensen alleen de eenvoudigste en beste oplossingen

Onze missie

Wij helpen mensen het beste uit hun energie te halen. ‘Make the most of your energy’. Dit doen wij door:

  • het bieden van geïntegreerde oplossingen
  • producten te bieden die zorgen voor veilige en betrouwbare energie
  • producten te bieden die bijdragen aan energie-efficiency

Onze belofte

Wij willen dat al onze producten en oplossingen groen, productief, veilig, betrouwbaar en efficiënt zijn.

Onze commitment

Duurzame ontwikkeling: doen wat we zeggen.

Schneider Electric neemt zijn verantwoordelijkheid en zorgt voor de groenste producten en fabrieken in onze markt. Gezondheid en diversiteit zijn daarbij prioriteiten. Daarnaast helpt Schneider Electric bevolking in noodsituaties. De afgelopen 3 jaar zijn € 5,8 miljoen aan producten & installaties aan instanties gedoneerd.

Wij sponsoren het eerste ‘zero-emission’ onderzoeksstation in Antarctica. Schneider Electric heeft een partnerschap met de International Polar Foundation. Schneider Electric levert oplossingen voor energiedistributie, gebouwmanagement en besturing voor het onderzoeksstation ‘Princess Elisabeth’.

Vacatures bij Schneider Electric

Join Schneider Electric and power your career

Ontdek de mogelijkheden om te werken voor een internationaal, dynamisch en verantwoordelijk bedrijf dat de ontwikkeling van hun medewerkers wereldwijd bevordert. Iedere dag streven wij er naar dat onze medewerkers aan hun persoonlijke doelen werken en op deze manier hun carrière kunnen vormgeven. Wij zijn dan ook trots benoemd te zijn door Linkedin als top 25 ‘werkgever van keuze’. Ontdek hoe onze waarde en unieke positie jou laat kiezen voor Schneider Electric als (toekomstige) werkgever!

Wij zijn op zoek naar Technische Trainees in Hoofddorp die gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de groei van Schneider Electric. Momenteel hebben wij 3 traineeships te vervullen:

Traineeship Quotation Engineer
Traineeship Solution Architect
Traineeship Engineering Digital Building
Je wordt gecoacht, krijgt technische trainingen en trainingen om jouw soft skills verder te verbeteren. Afhankelijk van jouw interesse en ambitie kijken we samen welke lokale en internationale project(en) er, onder begeleiding van de technische specialisten, kunnen worden uitgevoerd. Je loopt mee op diverse onderdelen en afdelingen. En je wordt dagelijks begeleid door de manager en/of een buddy. Gedurende de 12 maanden van je traineeship word je gecoacht en krijg je competentie-trainingen om je soft skills verder te ontwikkelen. Tevens voer je ontwikkelgesprekken met de programmamanager en jouw manager. Natuurlijk krijg je alle nodige technische trainingen. Daarnaast is er voor jouw ontwikkeling een opleidingsbudget beschikbaar waarmee je zelf kiest wat je wilt leren.

Wat te verwachten @Schneider Electric?

Je maakt deel uit van een vooraanstaande, wereldwijde speler die actief bijdraagt aan duurzaamheid en zorg voor de planeet;
Eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden met het online aanbod van 10.000+ e-learnings over verschillende domeinen;
Een organisatie die zich hard maakt dat haar medewerkers. Schneider wordt genoemd bij de ‘beste erkende professionals’ binnen onze industrie;
Aandacht voor well-being via trainingen en een Well-being Week;
De mogelijkheid om te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé (bekijk onze global family leave Youtube video voor meer informatie);
Diversiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Als organisatie voelen wij ons dan ook vereert om in 2018 zowel in de lijst van ‘Bloomberg Gender-Equality’ te zijn opgenomen en tevens de eerste plaats te hebben gehaald binnen de industriele sector van ‘Equileap Top 200 Gender Equality’.
Qualifications

De kwaliteiten en eigenschappen van de ideale kandidaat voor het Technisch Traineeship:

Een hbo-opleiding in de richting van Electrical Engineering, Elektrotechniek, Energietechniek/-technologie of soortgelijk; of een opleiding mbo Elektrotechniek voor het Quotation Engineer traineeship;
De overtuiging dat je samen met Schneider Electric de wereld een beetje beter wilt maken;/Of : de wereld écht duurzamer wilt maken ;
Een creatieve en oplossingsgerichte instelling met een absolute passie voor digitalisering;
Proactieve, zelfstandige en leergierige houding;
Je bent in staat om te werken in een omgeving die elke dag anders is;
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
Over Schneider Electric

Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen staan efficiëntie en duurzaamheid voor ons centraal. Voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën bieden wij toonaangevende technologieën, software en lifecycle services. Met ons open platform en geïntegreerde oplossingen helpen wij klanten bij het maximaliseren van beschikbaarheid, het versnellen van processen en het realiseren van energiebesparing. De vraag naar energie zal naar verwachting in 2040 zijn verdubbeld. Bij Schneider Electric vinden we dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot veilige en duurzame energie. Daarom zetten wij ons in voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Wij streven naar een innovatieve maatschappij en zijn betrokken, gepassioneerd en vastbesloten om onze ambities waar te maken. Dat noemen we ‘Life is On’.

Meer weten over Schneider Electric ?

Geïnteresseerd?

Graag ontvangen wij jouw cv en korte motivatie. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Milou van den Hout, Recruitment & Talent Manager via het telefoonnummer +31 23 5124 124.

Nu solliciteren